Digitale strategier

I dette innlegget skal jeg snakke litt om digital strategier. Jeg skal forklare dere og gjøre det lettere å forstå hva digital markedstrategi, vi skal se nærmere på:

Hva strategier er og hvorfor det er viktig, og hvorfor man trenger en strategi?

STRATEGI

selve veien til målet er strategien. Når man lager en strategi må man vite hvor man er og hvor man skal, og man må definere hvordan man skal nå målene sine. Den digitale strategen er et grunnleggende vertøy når vi skal bruke digital markedsføring for å markedsføre bedriften våres. Når vi skal utforme en strategi er prosessen av utformingen viktig, her bør prosessen inneholde analyse, plan og implementere. Den digitale strategien er også drevet av innovasjon i digitale medier, data og teknologi

Når det gjelder å utvikle en strategi sier Jack Welch at dette gjøres med tre grep.

  1. Finn en smart, realistisk måte å få et bærekraftig konkurransefortrinn.
  2. Engasjer rett folk til å jobbe med steg 1.
  3. Aktivt oppsøk de beste måtene for å oppnå steg 1enten der er internt i bedriften eller eksternt. Tilpass dem og forbedre dem kontinuerlig

Her er det listet opp 7 formål på hva man burde ha med i en digital markedsøringsstrategi:

1. ha kjennskap til målgruppen : vi må engasjere målgruppen og finne ut hva de ser etter, altså bli kjent med målgruppen vi sikter etter.

2.Tilpasse seg etter målgruppen :Man må bli sett, derfor gjeller det å engsjere målgruppen og finne ut hva de ser etter.

3.God visuell kommunikasjon: Å velge bilde og grafikk har en stor betydning for markedsføringen din. Man må klare å oppnå «call to action» det vil si handlingen du ønsker at målgruppen din skal gjøre.

4. Epost markedsføring: Dette bare vokser og vokser og har vokst stort de sitste årene. Nå har man muligheten til å legge inn din epost og nå fordeler med dette, som rabatter, nyhetsbrev, eller andre ting.

5. Tilpasningsdyktighet: Når man skal markedsføre digital må man være tilpasningsdyktig fordi teknologien er i stadig utvikling. Det er også viktig at man tilpasser nettstedet slik at det er mobilvenlig, siden mye traffikk går gjennom mobilen.

6. Nettsiden: Nettsiden er det som er viktigst. Hvis man har et kjedelig design eller dårlig opplastning eller  vanskelig og navigere seg frem, vil ikke kunden fullføre  « call to action» og kunden vil sansyneligvis gå ut uten å komme tilbake.

7.søkemotorpotimalisering: Søkemotoroptimalisering er et verktøy alle burde bli kjent med å bruke til sin fordel. Det gjelder å havne i det øverste treffene på google, dersom noen søker etter det du tilbyr, det er viktig å skille seg ut og engasjerende i alt støyet som finnes på internett i dag. Og derfir hjelper søkemotorpotimalisering.

Søkemotoroptimalisering er et verktøy alle burde bli kjent med å bruke til sin fordel. Det gjelder å havne i det øverste treffene på google, dersom noen søker etter det du tilbyr, det er viktig å skille seg ut og engasjerende i alt støyet som finnes på internett i dag. Og derfir hjelper søkemotorpotimalisering.

Neste skal vi se på en modell som heter SOSTAC- modellen, dette er en av flere modeller som viser hva som skal med i en digital strategi. I enhver digital strategi vil alle disse syv punktene være Modellen viser en overordnet strategiprosess for å opprette en digital markedsstrategi, SOSTAC står for:

Situation: Hvor er vi nå?

Objectives: Hvor ønsker vi å være?

Strategy:hvordan kommer vi oss dit?

Tactics: Hvordan kommer vi oss dit eksakt (detaljer av strategien)?

Actions: Detaljer fra taktikken for hvordan vi kommer oss dit, hvem gjør hva når.

Control: hvordan kartlegger og evaluerer vi utføringen?

  (chaffey og Ellis-Chadwick 2019,147)

Derfor trenger man en digital markedstrategi

Her er noen typiske problemer selvskaper har når de ikke har en klar digital markedsstrategi

Du er retningsløs, du kjenner ikke dine kunders digitale bevegelser i kjøpsprosessen, eksisterende og nye kokurrenter får større markedsandeler. Du har ikke et godt verdibudskap digitalt.    

Digital strategi - USUS

Hannah Klasen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *