Plattformsuksess?

plattformer og flersidige markeder er de nye organisasjonene.

En plattform er enkelt forklart en tredjepart som megler utveksling av tjenester mellom to eller flere uavhengige parter. Det er et økosystem kan forklares som et dynamisk samfunn av organismer, der hver organisme har en spesiell funksjon. I likhet med det består en plattform som regel av mange forskjellige type tjenester, men med en hovedfunksjon og et formål. populære digitale plattformer kan være f.eks Facebook, Twitter og Instagram.

 Krokan (2017) forklarer plattformene som flere lag med forskjellige egenskaper. Videre forklarer han at plattformer kan bli delt inn i to. Enten vil plattformene være proprietære, som vil si at de bygger på et eget system. Eller så kan plattformene være åpne, som ikke bygger eller er avhengig av et eget system. Det kan bestå av profiler som viser ressurser, bookingmotor og betalings løsninger.

Det nye verbet å vippse

30. Mai 2015 startet DNB vipps. vipps er på mange måter et godt eksempel på hvordan plattform økonomien fungerer appen fikk raskt en dominerende posisjon noen som ledet til at både mCach og mobilpay ble lagt ned. det er alle nordmenn som er kundene og med 2,6 millioner nordmenn har de kommet langt med dette.

appen tar nye steg heletiden med bedriftbetalinger, foreninger, VY, Ruterbetaling, Oslo Taxi, faktura og nettbutikker er nå det nyeste

«det handler om og forenkle og hjelpe forbrukeren»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *