Kunstig intelligens

AL er teori og utvikling av datasystemer som er istand til å gjennomføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens.

det kan ses på som en teknikk med og få maskiner og dataprogrammer til å respondere mest mulig intelligent.

Vi skiller mellom kunstig intelligens som et generelt fagfelt og de spesifikke teknologiene som stammer fra fagfeltet. De individuelle teknologiene blir stadig bedre til å gjennomføre oppgaver som bare mennesker var i stand til å gjøre, og disse teknologiene kalles «kognitive teknologier». Ledere i næringslivet og offentlig sektor bør rette sin oppmerksomhet mot kognitive teknologier

De første ideen om kunstig intelligens var at maskiner skulle lære av egne erfaringer og etterligne menneskelig trekk.

Amazon har utviklet algoritmer som beregner den daglige etterspørselen etter varer for å kunne forutsette nøyaktig hvor mange skjorter i en bestemt størrelse og farge som blir solgt.

Er ikke dette spennene ?

I reise live har også kunstig intetlegens kommet langt og booking.com har kommet langt innen dette da, hvorfor spør du? de er raske har Personlig anbefalinger, kuder vil bli sett og gooking gjør det sånn at de vet hva kunder ser etter. Det er ikke nødvendigvis slik at forbrukerne liker brandet i seg selv, men det er brukergrensesnittet de foretrekker.

Nå er spørmålet hvor lagt kan kunstig intetlegens gå ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *